Corona update 16 oktober 2020

 

Hallo allemaal,

 

Vanaf 14 oktober zijn de meeste sportactiviteiten weer stilgelegd. Alleen de jeugd onder de 18 jaar mag nog trainen en daarbij onderling een spelletjes spelen. Alle andere activiteiten voor spelers van 18 jaar en ouder zijn afgelast. De verwachting is dat dit zeker tot half november zal duren.

 

Hieronder vinden jullie de samenvatting van de richtlijnen en afspraken die gelden binnen Ardea en de sportzalen die door onze vereniging wordt gebruikt.

 

 • De richtlijnen van het RIVM zijn leidend. Bovendien volgen we de aanbevelingen van het NOC*NCF (zie https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport voor uitleg en FAQ) dus:
  • Heb je klachten, blijf thuis! Dit geldt voor zowel trainingen als wedstrijden.
  • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand.
   De enige uitzondering is wanneer je actief aan het sporten bent.
  • Vermijd drukte.
  • En was je handen vaak.

 

 • CMV/Jeugdspelers tot 12 jaar zijn vrijgesteld van alle richtlijnen. Zij hoeven dus ook buiten de actieve sportmomenten geen 1,5 meter afstand te bewaren tot elkaar en tot volwassenen in en buiten het veld.

 

 • Voor jeugdspelers van 13 tot 18 jaar zijn aangepaste regels. Zij hoeven ook buiten de actieve sportmomenten geen 1,5 meter afstand te bewaren tot elkaar, maar wel tot volwassenen, in en buiten het veld.

 

 • Heerhugowaard Sport geeft looprichtingen aan bij de ingang van de sportzalen. Bij binnenkomst van de sportzaal wordt iedereen dringend verzocht om de handen te desinfecteren.

 

 • Kleedkamers en douches gesloten. Kom dus zoveel mogelijk al in je sportkleding naar de training. Er is langs de kant ruimte om je trainingspak uit te doen en sportschoenen aan te doen.

 

 • Bij binnenkomst en vertrek van de sporthal zijn mondkapjes verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Deze verplichting geldt totdat de warming up voor de training. Trainers zijn hiervan vrijgesteld om verstaanbaar te blijven bij het geven van aanwijzingen.

 

 • Er zijn voorlopig geen toeschouwers toegestaan. Dat heeft tot gevolg dat ouders van jeugdspelers hun kind mogen wegbrengen tot aan de deur. In de zaal zullen altijd één of meerdere trainers aanwezig zijn. Let hierbij s.v.p. op de looproutes en de “wisselmomenten”. Kom niet te vroeg maar ook niet te laat.

 

 • Indien er een situatie ontstaat waardoor de richtlijnen in het gedrang (dreigen te) komen, dan zijn trainers, leden van de Technische Commissie, het Bestuur en een vertegenwoordiger van Heerhugowaard Sport gerechtigd om op te optreden. Wij rekenen er dan ook op dat er gehoor aan de instructies wordt gegeven en discussies pas achteraf worden gevoerd. Het Bestuur spant zich in om hier zo snel en adequaat mogelijk op in te springen.

 

 • Tenslotte: Houd rekening met elkaar! Niemand is blij met de situatie, maar laten we elkaar respecteren en er samen het beste van maken!

 

Controleer deze pagina regelmatig, bij voorkeur vóór elke training en élke wedstrijd. Wijzigingen in het coronabeleid worden hier gecommuniceerd.

 

Bij twijfel neem contact op met één van de TC- of bestuursleden. Het emailadres is bestuur@ardeahhw.nl en de telefoonnummers vind je elders op deze site.

 

Bestuur Ardea

Monique, Madelon, Sven, Judith, Anita & Martin