Corona update 22-8-2020

Hallo allemaal,

 

Hieronder vinden jullie de samenvatting van de richtlijnen en afspraken die gelden binnen Ardea en de sportzalen die door onze vereniging wordt gebruikt.

 

 • De richtlijnen van het RIVM zijn leidend. Bovendien volgen we de aanbevelingen van het NOC*NCF (zie https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport voor uitleg en FAQ) dus:
  • Heb je klachten, blijf thuis! Dit geldt voor zowel trainingen als wedstrijden.
  • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand.
   De enige uitzondering is wanneer je actief aan het sporten bent.
  • Vermijd drukte.
  • En was je handen vaak.

 

 • Alle CMV/Jeugdspelers tot 18 jaar zijn vrijgesteld van alle richtlijnen. Zij hoeven dus ook buiten de actieve sportmomenten geen 1,5 meter afstand te bewaren tot elkaar en tot volwassenen in en buiten het veld. Dit geldt ook voor de kleedkamers en douches.

 

 • Voor iedereen van 18 jaar en ouder geldt dat zij, buiten de momenten dat zij actief aan het trainen of spelen zijn, de 1,5 meter in acht dienen te neme tot andere volwassen. Dit geldt dus ook voor reservespelers, in de hal en in de kleedkamers en douches.

 

 • Ondanks dat kleedkamers en douches weer opengesteld zijn, is het bestuur van mening “wat we kunnen voorkomen, willen we voorkomen!”. Het Bestuur wil alle leden van Ardea dus vragen om het gebruik van kleedkamers tot een minimum te beperken en thuis te gaan douchen.

 

 • Heerhugowaard Sport geeft looprichtingen aan in de sportzalen. Ook worden de tribunes, kleedkamers en douches voorzien van lijnen om de 1,5 meter afstand beter te kunnen waarborgen. Bij binnenkomst van de sportzaal wordt iedereen dringend verzocht om de handen te desinfecteren.

 

 • Het NOC*NCF heeft bepaald dat er maximaal 100 toeschouwers tegelijkertijd aanwezig mogen zijn in een sporthal. De capaciteit van Sporthal De Draai wordt door Heerhugowaard Sport bepaald en ligt waarschijnlijk lager. Dit aantal zal in een volgende update worden opgenomen. Tot de toeschouwers worden ook alle sporters die niet actief aan het sporten zijn gerekend.

 

 • Indien er een situatie ontstaat waardoor de richtlijnen in het gedrang (dreigen te) komen, dan zijn trainers, leden van de Technische Commissie, het Bestuur en een vertegenwoordiger van Heerhugowaard Sport gerechtigd om op te optreden. Wij rekenen er dan ook op dat er gehoor aan de instructies wordt gegeven en discussies pas achteraf worden gevoerd. Het Bestuur spant zich in om hier zo snel en adequaat mogelijk op in te springen.

 

 • Vooral bij de CMV en jeugdwedstrijden dreigt een aanwezigheid van meerdere volwassenen aan de zijkant of op de tribunes. Het Bestuur wil de ouders zoveel mogelijk stimuleren om hun kinderen buiten af te zetten of hoogstens tot aan de entree van de zaal weg te brengen en na afloop weer op te halen. Let hierbij s.v.p. op de looproutes en de “wisselmomenten”. Kom niet te vroeg maar ook niet te laat; dit beïnvloedt de aanwezigheid langs de kant en de loopbewegingen.

 

 • Geforceerd stemgebruik” is niet toegestaan. Juichen en roepen dient dus ook bij het mooiste punt en de ernstigste overtreding dus binnensmonds te gebeuren…

 

 • Heb je een uitwedstrijd? Houd je dan ook aan de richtlijnen van deze vereniging. Het is best mogelijk dat er kleine verschillen zullen zijn. Aanvoerders of begeleiders check s.v.p. de internetsite van de vereniging die je bezoekt. We verwachten dat hier – net als bij Ardea – de laatste informatie te vinden zal zijn.

 

 • Tenslotte: Houd rekening met elkaar! Niemand is blij met de situatie, maar laten we elkaar respecteren en er samen het beste van maken!

 

Controleer deze pagina regelmatig, bij voorkeur vóór elke training en élke wedstrijd. Wijzigingen in het coronabeleid worden hier gecommuniceerd.

 

Bij twijfel neem contact op met één van de TC- of bestuursleden. Het emailadres is bestuur@ardeahhw.nl en de telefoonnummers vind je elders op deze site.

 

We zijn heel blij dat er ondanks alle maatregelen weer ruimte is om onze sport uit te gaan oefenen! Samen zorgen we ervoor dat we er zoveel mogelijk sportief plezier aan beleven.

 

Bestuur Ardea

Monique, Madelon, Sven, Judith, Anita & Martin