Ardea tekent sportakkoord Hhw

Ardea regiocoördinator Martin Polman in het wit in het midden Рklik het artikel voor een grotere versie

Op 18 juni hebben vertegenwoordigers van sportaanbieders, sportverenigingen en betrokken welzijns­organisaties het lokale sportakkoord van de gemeente Heerhugowaard getekend. Het lokale akkoord vloeit voort uit het nationale sportakkoord en heeft tot doel om sport in de meest brede zin in onze gemeente beter op de kaart te zetten.
Het nu ondertekende document betreft een intentieverklaring voor hernieuwde samenwerking op sportief gebied. Binnen Heerhugowaard zal Heerhugowaard Sport NV dit project gaan trekken, in samenwerking met de sportverenigingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van sportaccommodaties en voorzieningen in de buitenlucht, maar ook aan het opleiden en begeleiden van vrijwilligers zoals scheidsrechters en trainers.
Martin Polman, bestuurslid regiozaken, vertegenwoordigde Ardea bij de ondertekening van het Sportakkoord. Het bestuur van Ardea juicht het initiatief toe en is van plan om in het nieuwe seizoen ook zelf stappen ondernemen om de samenwerking met Heerhugowaard Sport verder te verbeteren.