Buiten trainingen vanaf 29 maart

We zijn druk bezig geweest met het herstarten van de volleybaltrainingen. Inmiddels is het dan zover! Vanaf afgelopen maandag zijn we weer begonnen met volleyballen. De gemeente heeft ons toestemming gegeven om de grasvelden en het strand bij Park van Luna te gebruiken als buitensportaccommodatie. Afgelopen week is de werkgroep ‘’Ardea in coronatijd’’ druk bezig geweest om alles uit te werken. Hieronder volgt alle informatie die van belang is, zoals het schema en de ‘’spelregels’’ van corona. 

 

Trainingsschema
In december is er een inventarisatie geweest onder alle senioren teams. Het trainingsschema is daarop gebaseerd. Het schema ziet er anders uit dan je gewend bent. Dit heeft alles te maken met de coronamaatregelen, welke voorschrijven dat er in groepjes van maximaal vier personen getraind mag worden per half veld. Dit heeft grote invloed op de planning. Het volledige schema kun je hier vinden.

 

Elk team is er zelf verantwoordelijk voor dat maximaal 4 mensen per half veld aanwezig zijn (exclusief de trainer). Indien je als team toch wekelijks met een grotere groep wilt trainen dan nu mogelijk is, mail dan even naar penningmeester@ardeahhw.nl. De werkgroep gaat dan kijken of het schema aangepast kan worden en laat jou weten of en wanneer er extra ruimte is.

 

Er wordt op de maandagen wekelijks van tijd gewisseld tussen Dames 1, Dames 2, Heren 1 en de instroomgroep. Dat doen we omdat het nog vroeg donker wordt. Later op de avond wordt het lastiger om de bal te zien en door de even en oneven weken af te wisselen heeft niemand daar wekelijks last van. Er wordt getraind op het grasveld of zand bij het strand van Luna. Klik hier voor de exacte locatie op Google Maps.

 

Spelregels trainen tijdens corona
Natuurlijk gelden de coronamaatregelen ook tijdens de trainingen. Er is daarom een document opgesteld waarop alle maatregelen zijn uitgeschreven en toegepast op Ardea. Het document zal volop aanwezig zijn op de trainingsvelden en kun je bekijken door hier te klikken. Het is belangrijk om deze door te lezen, zodat je bij de trainingen niet voor verassingen komt te staan.

 

Tot slot snappen we dat niet alles ideaal is, maar we hebben het te doen met de maatregelen die nu gelden. We hebben geprobeerd het zo goed mogelijk in elkaar te zetten en zijn blij dat we weer mogen beginnen! We hopen je snel weer te zien op het veld!