Coronabesmetting bij Ardea-lid

Update 12 oktober 2020

Na het nemen van de hieronder vermelde maatregelen kunnen we melden dat de situatie m.b.t. de besmetting terug naar “normaal” is. Er zijn verder geen besmettingen gemeld binnen de vereniging.

Mochten er alsnog besmettingen gemeld worden, dan zullen wij de Corona protocollen van Nevobo en NOC*NCF volgen.

Bericht d.d. 29 september 2020

Beste sporters van Ardea,

In het laatste weekend van september is gebleken dat één van onze Dames 1 speelsters positief is getest op Corona. Zij heeft maandag 21 september nog mee getraind en kreeg de dag erna gezondheidsklachten en is vanaf dat moment thuis gebleven conform de richtlijnen van het RIVM.

Later in de week is ze getest en de uitslag bleek positief te zijn.

Gisteren, maandag 28 september, heeft zij het bestuur hiervan op de hoogte gesteld. Als bestuur hebben we overlegd en de vraag ‘wat betekent dit voor haar team en onze andere teams’ voorgelegd aan de GGD. Het advies was om de trainingen en wedstrijden van Dames 1 en hun directe begeleiders (trainers) de komende week niet door te laten gaan. De GGD was van mening dat de risico’s voor de overige teams zeer beperkt waren. De trainingen en wedstrijden voor alle overige team kunnen dus gewoon doorgang vinden.

Dit advies hebben we opgevolgd. Dames 1 en hun trainers zijn op maandag 5 oktober weer gewoon welkom op de training, zolang niemand natuurlijk last heeft van corona gerelateerde klachten.

In algemene zin realiseren we ons dat het advies van de GGD wellicht niet alle vragen beantwoordt. Het is voor iedereen een onzekere tijd en de richtlijnen zijn niet altijd helder. Mocht iemand twijfelen en ervoor kiezen om even thuis te willen blijven, dan hebben we daar natuurlijk begrip voor.

Namens het bestuur,
Martin Polman

Voor onze huidige maatregelen verwijzen we naar de aparte tab bovenaan de hoofdpagina’s van onze site.