Goed verlopen CMV6-kampioenschap

Finalisten CMV6 kampioenschap - TopPix fotografie

Op 28 april organiseerde Ardea in De Draai het kampioenschap CMV6 voor Nevobo Regio West. Bij aankomst van de organisatoren – vóór 9 uur – stonden de eerste spelers al te wachten! Gelukkig had Heerhugowaard Sport de zaken goed voorbereid, zodat er al snel kinderen met een bal bezig waren.

Er deden 11 teams mee, wat leidde tot een wat lastige indeling. Uit de poulefase die startte om 10 uur kwamen er tegen 13 uur vier finalepoules waarin men streed voor de plaatsen 1-3, 4-6, 7-9 en 10-11.

In de hoogste poule was het jongensteam van Prima Donna Kaas uit Huizen iedereen te sterk. Ze hadden de overhand door goed vanuit sprong te smashen waar de meeste anderen dat uit stand deden en door consequent te blokken – wat voor het overige maar weinig gebeurde. Ook hielden ze het oog op de punten en namen ze direct kansen – de overige teams wilden vooral de rally’s netjes in drieën houden. In de finalepoule speelden naast Prima Donna Kaas de meidenteams van Dinto en Simokos die met duidelijk verschil 2e en 3e werden. De eerste twee gaan door naar het landelijke kampioen­schap op 2 juni te Eindhoven.

Albatros – het andere jongensteam – eindigde vooral door bravoure lager dan nodig. Ze speelden slechts met z’n drieën (“anders moet er een meisje meespelen…”) en moesten dus voor een smash – opzetten zaten kort op het net – een sprintje van achteren trekken dat geregeld eindigde op de andere speelhelft. Jammer voor de punten, wel spectaculair om te zien.

Om de plaatsen 1, 2 en 3 werd het hardst en het langst gestreden, maar even na drieën serveerde men toch voor het laatst. Rik Brussel van TopPix stelde de foto van de finalisten beschikbaar. Met dank aan fluiters Paulien Rijkenberg (ook organisatie), Daniëlle Rijkenberg, Ingrid Wentink, Monique Mestebeld en Anton Dekker. Lisa Krumperman (MB1), Vince Rood, Gien Bremer en Nathalie Rijkenberg zorgden ervoor dat alle punten goed op de scoreborden terechtkwamen. Elselien de Jonge was vliegende keep voor noodgevallen, maar hoefde niet in actie te komen.