Rabobank spekt clubkas

Nadat men jarenlang een sponsorfietstocht organiseerde (voor Heerhugowaard overgenomen door Stichting Nut), kwam Rabobank in 2018 met de ClubkasCampagne. Dit houdt in dat leden van de Rabobank kunnen stemmen welke clubs de bank sponsort. Elk lid heeft vijf stemmen, waarvan er hooguit twee aan één club gegeven mogen worden.
Omdat we maar een kleine vereniging zijn, vermoedden we vorig jaar dat er weinig voor ons in het vat zou zitten. Dat bleek mee te vallen; 68 stemmen leverden toen €430 op. Ofwel: elke stem was in 2018 ruim €6,30 waard.
Voor 2019 had men 50% meer geld gereserveerd, €225K ipv €150K, en bovendien kregen we meer stemmen, 91 ipv 68, maar voor Ardea kwam er toch iets minder uit de bus: €419.
Volgens de Rabobank was elke stem dit jaar ruim €4,61 waard. Dus hoewel het sponsorbedrag met 50% was gestegen, is het aantal uitgebrachte stemmen nog veel harder gestegen, zodat er alsnog minder geld per stem werd uitgekeerd. De ClubkasCampagne is dus in goede aarde gevallen; dit jaar deden er meer clubs mee dan vorig jaar, en ze hebben veel meer stemmers op de been gebracht.
Al met al blijft het een sympathieke actie. Er resteert een mooi bedrag dat voor ons zeer welkom is. We weten natuurlijk niet wie er op ons gestemd hebben, maar vanaf deze plaats in elk geval hartelijk bedankt!