TC: meitrainingen, teamindelingen

Als Technische Commissie houden we jullie graag op de hoogte van de plannen bij het einde van het huidige seizoen en de voorbereidingen voor seizoen 2018/2019.

Rabo-klanten: word nu Rabo-lid en sponsor Ardea!

Tot vorig jaar organiseerde de Rabobank jaarlijks de sponsorfietstocht, waarmee Ardea dankzij een trouwe fietsploeg jaarlijks €300 binnenhaalde. Rabo vervangt dit nu door de Clubkas Campagne. Alle leden van Rabobank Alkmaar e.o. krijgen 5 stemmen; tussen 8 en 28 mei kunnen zij per favoriete club (Ardea natuurlijk!) max. 2 stemmen uitbrengen. Zo verdelen zij liefst €150.000! Elke stem is meteen geld waard!
Echter: je moet wel lid zijn van de Rabobank Alkmaar. Als rekeninghouder ben je nog geen lid, maar dat regel je zó via www.rabobank.nl/leden. Echter: de sluitdatum om nog mee te doen met de Clubkas Campagne is 10 april. Bankier jij bij Rabo? Regel dan nu meteen dat lidmaatschap! Is het niet meer voor dit jaar, dan ben je alvast voorbereid voor volgend jaar!

Scheidsen/tellen op het CMV-kampioenschap op 28 april?

Ardea verwelkomt op 28 april in De Draai het Nevobo CMV-6 regio-kampioenschap. Wil je helpen met fluiten of tellen (ook jeugd)? Stuur een mailtje aan Paulien.

Zeer vroeg einde seizoen 2017/2018

De meivakantie begint extreem vroeg dit jaar. we trainen dit seizoen tot 21 april (met alleen in Focus nog een training op 26 april). Daarna de Meitrainingen, zie hieronder.

Nieuwe team- en zaalindelingen vormen een grote puzzel

De TC is druk bezig het nieuwe seizoen voor te bereiden. We maken een opzet van de nieuwe teamindeling van de Nevobo-teams (jeugd, dames en heren), en bespreken dat met de trainers. Aan de indeling van de teams koppelen we de trainers en de zaalindeling. Omdat we de nodige nieuwe trainers moeten aantrekken, zal deze puzzel nog een stevige uitdaging zijn.
We verwachten vóór 1 mei hierover te communiceren. Houd daarvoor onze website in de gaten. Er komen altijd nog mutaties – eind augustus is de teamindeling pas definitief.

Competitie en clubkas zoeken dringend vrijwilligers

‘Recreatief volleybal regio Alkmaar’ organiseert de recreantencompetities in onze regio. Sam van Hettema doet dit samen met Erwin Lansbergen in Heerhugowaard, maar hij stopt daar nu (na decennia!) mee. Erwin zoekt dus dringend ondersteuning! Omdat Ardea met 6 teams een ‘grootgebruiker’ is, moedigen we jullie graag aan om na te denken wat je kunt doen en hierover contact op te nemen met Erwin. Een idee kan zijn om dit met meer mensen te doen, om de persoonlijke inzet overzichtelijk te houden. Maar ook dan zijn er vrijwilligers nodig!
Verder legt penningmeester Meindert Manshanden binnenkort zijn bestuurstaak neer. Wie kan hem vervangen en de clubfinanciën solide houden? Zie de website voor de taken, of bel secretaris Jos Knippen (072 515 5445).

Jeugd traint met nieuw team tijdens Meitrainingen

Maandag 7, 14 en 28 mei organiseren we weer ‘meitrainingen’ voor de jeugd in Sporthal De Draai. Opzet is om alvast zo veel mogelijk te trainen in de nieuwe teamsamenstelling.
– 17:30 – 18:30 uur: alle CMV- en C-jeugd.
– 18:30 – 20:00 uur: alle B- en A-jeugd.
Je krijgt tijdig een e-mailbericht of je bij CMV, C-, B- of A-jeugd hoort.

Senioren en recreanten:
lekker trainen of spelen op de Mei-avonden

Na de meitrainingen voor de jeugd hebben we Sporthal De Draai de rest van de avond beschikbaar. Maandag 7, 14 en 28 mei bieden we alle andere leden van 20:00 tot 21:30 uur gelegenheid om te trainen en te spelen. Een leuke kans om een ander team uit te dagen of eens in een andere samenstelling te spelen. Je kunt introducés meenemen voor zover ze het plan hebben om bij Ardea te komen volleyballen.
Wil je trainen of spelen op deze avonden? Geef teams, individuele spelers of geplande wedstrijden voor deze avonden door aan de TC via technischecommissie@ardeahhw.nl. Dan maken we een planning voor de velden. Vorig jaar zagen we veel enthousiasme en een grote opkomst. Hopelijk wordt het dit jaar nog beter!

En ná de Meitrainingen: heerlijk Beachen!

Beachvolleybal begint dit jaar ná de mei trainingen. De eerste van de zes avonden staat gepland op dinsdag 5 juni van 18:30 tot 19:30 uur voor de c, b en a-jeugd en van 19:30 tot 21:00 uur voor senioren op het Strand van Luna. Ook niet-Ardealeden kunnen meetrainen en -spelen.
Eelke Schrauwers en Jordy Bosma hebben de organisatie weer in handen. Meer informatie over tijden en kosten vind je in de agenda.

Alle senioren kunnen tot 19 juli doorspelen

Omdat het seizoen vroeg eindigt, vullen we het gat tot de zomervakantie al enige jaren op met extra trainingsavonden. Dit tegen een kleine vergoeding voor de zaalhuur.
Dus na de gratis speelavonden in mei kun je doortrainen en -spelen op donderdagavond van 19:30 tot 21:30 uur in Sporthal Focus. Dit van donderdag 7 juni tot en met 19 juli (7 keer). En sinds vorig jaar voor álle senioren. Zin? Meld je aan bij Monique Mestebeld van de Recreantencommissie: recreanten@ardeahhw.nl

Instroomgroep wordt vast onderdeel van ons aanbod –
ken je vrienden, collega’s of buren?

Het afgelopen jaar waren nieuwe en herintredende volwassenen welkom bij onze Instroomgroep. Om hun oude vaardigheden op te frissen, of om gewoon helemaal met volleybal te beginnen. Het was weer een succes. Een leuke trainingsclub die enthousiaste leden, nieuwe teams en aanwas voor bestaande teams opleverde.
Volgend seizoen gaan we er dan ook mee door. Dus mocht je iemand weten of spreken die graag wil komen volleyballen, zegt het voort…

De Technische Commissie
Marleen, Monique, Paulien, Meike, Paul, Eelke & Martin

PS: denk aan de Algemene Ledenvergadering op 29 juni !

Namens het bestuur nodigen we jullie alvast uit voor de Algemene Ledenvergadering (ALV). Dit jaar op vrijdag 29 juni om 20:00 uur in buurthuis ‘De Hoeksteen’. We willen zien of we een alternatief kunnen vonden voor de barbecue om 18:00 uur. Maar zet de datum alvast in je agenda!