Gek van volleybal sinds 1965

Volleybalvereniging Ardea zet zich in om mensen in de regio Heerhugowaard op niveau te laten volleyballen en om de volleybalsport in de regio te bevorderen. We trainen en spelen met bijna 200 leden van 6 tot tegen de 80 jaar, recreatief en competitief. Wil je meespelen of alleen trainen? Je bent van harte welkom, om het even of je veel, weinig of zelfs geen enkele ervaring hebt.
De oudste wortel ligt bij de Volleybalvereniging Rood-Wit (nog steeds onze clubkleuren – wat ook op deze site te zien is), opgericht 26 maart 1965. In de loop der jaren hebben de nodige andere volleybal­clubs zich bij ons aangesloten. Soms zijn de namen van die clubs nog zichtbaar in de teamnamen van de recreanten, zoals Zuidwester.
Als ‘Ardea’ bestaat de vereniging sinds 15 juli 1994. ‘Ardea’ betekent ‘reiger’, een vogel met betekenis voor Heerhugowaard. Het komt terug in het gemeentewapen, en er zijn meer clubs in de gemeente die zich tooien met de naam ‘Ardea’, ‘Reiger’ of afgeleiden daarvan. Men vermoedt dat ‘Ardea’ afkomt van Erodios, de Griekse naam voor de reiger.