Nevobo wedstrijd verzetten/verplaatsen

De aanvoerder moet moet met samen met het wedstrijdsecretariaat Ardea zélf de datumwijziging organiseren met een cc-email naar het wedstrijdsecretariaat die dit dan zal afronden met de Nevobo.

Onderstaand de Nevobo regels.

Een wedstrijddatum kan gewijzigd worden als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

 1. Een aanvraag voor wedstrijdwijziging moet minimaal 2 dagen voor de oorspronkelijk vastgestelde speeldatum, voorzien van de goedkeuring van beide verenigingen, via de website zijn ingediend;
 2. Wedstrijden tussen twee teams van dezelfde vereniging moeten uiterlijk op 1 maart van het seizoen, al dan niet na wijziging, zijn vastgesteld.
 3. Wedstrijden, oorspronkelijk vastgesteld in de periode tot 1 april mogen niet naar 1 april of later worden gewijzigd;
 4. Wedstrijden, vastgesteld in de periode vanaf 1 april mogen uitsluitend naar een datum voorafgaand aan de oorspronkelijke datum worden gewijzigd.
 5. Tussen twee wedstrijden van een team moet minimaal 2 dagen zitten.
 6. Bij niet opkomen voor een wedstrijd wordt deze als verloren verklaard.

Wat moet je als team regelen:

 1. Neem contact op met de aanvoerder van je tegenstander.
 2. Weet je niet wie dat is, zoek dan op de website van je tegenstander naar hun contactpersoon, meestal de wedstrijdsecretaris en leg je verzoek per email bij hem/haar neer en vraag naar de aanvoerder/contactpersoon van het team van je tegenstander. Stuur een cc- email naar wedstrijdsecretaris  van Ardea.
 3. Probeer bij zowel thuis- als uitwedstrijd aan de hand van beider speelschema’s overeenstemming te bereiken met je tegenstander over datum, tijd en locatie en regel voor thuis in principe ook de scheidsrechter.
 4. Uitgangspunt voor een thuiswedstrijd is altijd; het mag géén extra zaalhuur kosten. ( TIP! ) Zoek een vrij veld op in de Draai (zie website Ardea) en check of de tegenstander ook niet moet spelen op die datum, en stuur die datum en tijd als voorstel naar je tegenstander met cc naar beide wedstrijdsecr. ( Focus en Zuidhal kosten altijd extra geld, dit zijn geen alternatieven). Het trainingsuur gebruiken kan wel als de zaal geschikt is voor een wedstrijd, denk daarbij aan scoreboord, antennes, meetlat en iets waar de scheidsr. op moet kunnen staan .
 5. Als er overeenstemming is met beide teams zorg dan dat de wedstrijdsecr. dit weet, dan kan hij een officiële aanvraag indienen in het Nevobo competitie programma zodat de resultaten van de wedstrijd ook ingevoerd kunnen worden.

Tot slot:

Probeer zoveel mogelijk een invaller te regelen, dit is véél eenvoudiger. Zie

Een wedstrijd verplaatsen kost geld (administratiekosten Nevobo).

Niet opkomen dagen zonder afbericht aan de tegenstander kost € 50.- voor Ardea (het team)

Bij calamiteiten zoals bijv. slecht weer (overmacht volgens Nevobo) mag een nieuwe speeldatum wél extra huur kosten.